data
8 vins ideals per acompanyar plats de la gastronomia mediterrània

Et recomanem els vins perfectes per maridar els plats de Fancy

La gastronomia mediterrània és coneguda a tot el món per la seva gran varietat de plats saludables i saborosos. Aquesta deliciosa cuina es caracteritza per l'ús d'ingredients frescos, oli d'oliva, herbes aromàtiques i una combinació equilibrada de sabors.

Per gaudir al màxim d'aquests plats mediterranis, és important triar un vi adequat que complemeti el seu sabor i realci l'experiència culinària. En aquest article, et presentarem recomanacions i una selecció de vins adequats per acompanyar   diferents plats mediterranis.


Tapas mediterrànies i vins que realcen els seus sabors

Les tapes són petites porcions de plats perfectes per compartir i provar una varietat de sabors en una sola menjada. Algunes tapes destacades inclouen patates braves, croquetes, sardines, calamares a la romana, ales de pollastre, musclos, entre d'altres.

Per acompanyar aquests sabors intensos i variats, et recomanem optar per un vi blanc fresc i lleuger. Dues grans opcions per maridar un assortiment de tapes que recomanem al nostre restaurant són els vins blancs Marqués de Vizhoja (D.O. Rías Baixas) i Torres Viña Sol (D.O. Catalunya). Tots dos són lleugers i d'aroma subtil, aporten un toc fresc i acompanyen els sabors de les tapes sense dominar-los.


Plats de carn i 2 negres per acompanyar-los

La gastronomia mediterrània ofereix una àmplia varietat de plats de carn que inclouen opcions de carns blanques i vermelles, elaborades amb diferents cocció i condiments per realçar el seu sabor. Alguns exemples de plats de carn destacades són les parrillades de carn, la galta de porc, el ternasco al forn, el solomillo de porc i l'entrecot.

Aquests plats són saborosos i sucosos, i es beneficien d'un vi negre amb cos i estructura. A Fancy Restaurant, recomanem maridar les carns amb vins negres joves, que aportin notes de fruits vermells. Un exemple d'això són els vins Marrec (D.O. Empordà) i Faustino Art Collection Crianza (D.O. Rioja), tots dos són una excel·lent elecció per acompanyar els plats de carn.


Plats de peix i 2 clàssics vins blancs

La costa mediterrània és famosa pels seus plats de peix fresc i marisc. Per gaudir al màxim dels sabors i qualitat d'aquests productes del mar, és recomanable triar aquells que siguin de proximitat, frescos i de qualitat, en Fancy Restaurant t'ho posem fàcil, et portem a taula els plats de peix típics de la dieta mediterrània.

Alguns plats principals que ressalten són les gambes, el llenguado i la lluç, que solen cuinar-se a la planxa. També és una gran opció gaudir d'assortits i parrillades de peix, on s'ofereix una varietat de peces i es poden degustar tots els sabors del mar. La paella marinera és també un plat típic mediterrani que no et pots perdre al nostre restaurant.

Aquests plats són una delícia acompanyats d'un vi blanc i refrescant, que realci els sabors delicats del peix i li aporti subtilitat. Dos vins molt adients per als sabors del mar són el Perelada Blanc Pescador (D.O. Empordà) i el Finca Los Trenzones Verdejo (D.O. La Mancha). Ambdós combinen a la perfecció amb tot tipus de peixos i mariscos.


Plats de verdures amb vins afrutats

La cuina mediterrània també compta amb una àmplia varietat de plats amb verdures i aptes per a vegetarianes. Tenim una selecció d'amanides i opcions vegetarians elaborades amb productes de l'horta frescos que s'acompanyen amb diferents formatges i adobs per a tots els gustos, una opció fresca i lleugera per a l'època estiuenca.

També destaquen les cremes i sopes, com la crema de xampinyons o espàrrecs i la sopa de ceba. Un altre indispensable és la paella vegetariana, ideal per a aquells que volen degustar aquest plat tradicional elaborat amb verdures.

Aquests plats estan plens de sabors subtils i textures suaus. Per complementar-los, a Fancy Restaurant recomanem optar per vins aromàtics i afruitats. Els vins rosats són una gran elecció per acompanyar i realçar el sabor de les verdures. Dos vins ideals per ressaltar els sabors de les verdures són el Perelada Cresta Rosa (D.O. Empordà) i Torres de Casta (D.O. Catalunya), complementant-los a la perfecció amb les seves notes afruitades.


Disfruta de la millor gastronomia mediterrània amb els vins adequats a Fancy Restaurant

A Fancy Restaurant, oferim una una àmplia selecció de tapes, entrants i plats de gastronomia mediterrània elaborats amb ingredients frescos i de proximitat per garantir el seu sabor i qualitat. A més, comptem amb una curada selecció de vins, entre ells, els recomanats en aquest article, que complementen a la perfecció els sabors de la cuina mediterrània.

T'animem a submergir-te en aquesta experiència gastronòmica i gaudir dels plats mediterranis acompanyats dels millors vins!

 

Truca'ns i reserva taula!

Des de Setmana Santa fins a octubre, obrim tots els dies de 12.30 a 15.30 h i de 18.30 a 22.30 h