La Costa Brava no només es distingeix per les seves platges paradisíaques i cales pintoresques, sinó també per la seva venerada tradició culinària mediterrània. Al Fancy Restaurant, ens deixem seduir pels sabors frescos i vibrants d'aquesta regió, i ara volem compartir amb tu alguns secrets culinaris perquè puguis recrear a casa teva l'autèntica màgia d'aquesta gastronomia.
Sabor local: Passió mediterrània
Abans de submergir-nos en aquestes receptes mediterrànies, és essencial entendre que la veritable essència del Mediterrani radica en la curosa elecció d'ingredients. Al Fancy Restaurant, valorem la frescor i la proximitat dels ingredients com a pilars fonamentals de la nostra cuina. Optem per ingredients locals, peix i marisc del dia, i productes frescos de l'horta que arriben directament al teu plat. Aquesta selecció meticulosa d'ingredients es tradueix en sabors intensos i autèntics en cada mossegada.
A continuació, t'oferim algunes receptes senzilles que, juntament amb una selecció d'ingredients cuidada, et portaran de viatge a l'essència mediterrània:
Gambes a la planxa
Ingredients:
- Gambes fresques
- Sal marina
- Llimona (opcional)
- Julivert fresc picat (opcional)
Instruccions:
- Neteja i seca les gambes amb cura.
- Escalfa una planxa a foc mitjà-alt.
- Col·loca les gambes a la planxa i condimenta-les amb una mica de sal marina.
- Cuina les gambes pels dos costats fins que adquireixin un to rosat i estiguin completament cuites.
- Serveix les gambes calentes, esprem una mica de llimona per sobre i afegeix julivert fresc picat si ho desitges.
Lluç o Llenguado a la planxa
Ingredients:
- Filets de lluç o llenguado
- Sal i pebre al gust
- Oli d'oliva
- Llimona
- Julivert fresc picat
Instruccions:
- Condimenta els filets de peix amb sal i pebre al gust.
- Escalfa una paella gran amb una mica d'oli d'oliva a foc mitjà.
- Col·loca els filets a la paella i cuina'ls durant 3-4 minuts per cada costat o fins que estiguin ben cuits i es desfacin fàcilment.
- Esprem una mica de llimona per sobre abans de servir i afegeix julivert fresc picat.
Zarzuela: Un festí de marisc i peix
Ingredients:
- Gambes
- Musclos
- Calamars
- Peix variat (com ara rap o llobarro)
- Tomàquet triturat
- Brou de peix
- Safrà
- All picat
- Julivert fresc picat
- Pa torrat per acompanyar
Instruccions:
- En una cassola gran, sofregir l'all en una mica d'oli d'oliva fins que estigui fragant.
- Cal Afegir el tomàquet triturat, el brou de peix i unes herbes de safrà. Cuinar a foc lent durant uns minuts.
- Incorporar els mariscos i el peix a la cassola i cuinar fins que estiguin completament cuits i els sabors es fusionin harmoniosament.
- Afegir julivert fresc picat i servir la Zarzuela calenta amb pa torrat.
Amanida mediterrània
Ingredients:
- Tomàquets cherry
- Cogombre
- Olives negres i verdes
- Formatge feta
- Alfàbrega fresca picada
- Oli d'oliva verge extra
- Vinagre balsàmic
- Sal i pebre al gust
Instruccions:
- Tallar els tomàquets cherry per la meitat i el cogombre en rodanxes fines.
- Barrejar els tomàquets, el cogombre, les olives i el formatge feta en un bol gran.
- Afegir alfàbrega fresca picada i amanir amb oli d'oliva, vinagre balsàmic, sal i pebre al gust.
- Remenar suaument per combinar tots els ingredients i servir l'amanida fresca i deliciosa.
Descobreix l'Autèntica Experiència Mediterrània al Fancy Restaurant
Si vols delitar el teu paladar amb una àmplia varietat de plats mediterranis, preparats amb els ingredients més frescos i locals, et convidem a visitar-nos. Ens esforcem per oferir-te la màxima qualitat i sabor en cada mossegada, directament del mar a la teva taula. Vine i descobreix el gust autèntic del Mediterrani en cada creació culinària.